Helgen som var!

Ja det var min enda lediga helg på 4 veckor och Magnus var tvungen att jobba nästan hela.
Lördagen började med vackert väder och Magnus och jag funderade på vad vi skulle göra av vår lediga dag tillsammans, vi funderade ett tag på att åka till typ Marieberg eller liknande men kom aldrig fram till nå bra.

Vi åkte till Kungsör istället och crashade kusin Tuvas 7 års kalas som hon hade i stallet där. Barnen blev omhändertagna av någon lekfarbror (inte Ebba, men hon fick var med på ett hörn). Först var det korvätning och när det var över så skulle alla gå in i stallet för att ta på sig skyddskläder dvs hjälm och ridväst till och med jag fick dra i hop några haha.  Sen var det dags att borsta och sadla hästarna. Alla var förtjusta. Ebba ville som vanligt peta in fingrarna i näsan(gör det på alla djur) men hästens näsa är så stor så hon stoppa in nästan hela handen, tur att faster Nella var med så hon kunde dra tillbaka den. Efter att de stora barnen hade ridit så gick de  för att  äta glasstårta och öppna presenter.
Då var det Ebbas tur att sitta upp på hästryggen, lilla lilla Ebba på stora,stora hästen=). Hon satt helt stilla, annars väldigt nyfiken men nu satt hon helt stilla. Hästtjejen som heter Anna berättade att när barnen är 4 år så kan de börja på hästlekis. Tåls att tänka på, så länge det är Ebba som själv vill det förstås.
Ebba på hästen Gin!

På söndag åkte Magnus och jobbade. Ebba och jag skjutsade honom till jobbet för att sedan åka till faster Nina och kusinerna Tuva och Linus, vi hade bestämt på lördan att vi skulle och åka till Arboga för att bada i badhuset.
Det var riktiga badhuspremiären för Ebba i alla fall i ett varmt och skönt badhus, vi hade försökt i Kungsörs badhus men där är det typ 20 grader varmt så det var ingen hit för vår lilla tjej. I alla fall så badade vi i en bassäng som säkert hade 35 grader i vattnet=). Ebba tyckte det  var jätteroligt, hon plaskade och lekte, hon vågade till och med hoppa från kanten där hon satt, rakt ner i famnen på oss. Mormor och moster var också med så det var en riktigt trevlig dag.
Efter badet bar det av till Farmor och Farfar för att äta lunch, jag fick väcka lillskruttan för att hon skulle äta=).
Ebba simmar=)
En lyckad helg trots att Magnus jobbade=)
Ebba i baddräkt och simkuddar

En härlig lördag!

Dag började i lugnt gemak med att jag fick sovmorgon och Ebba bestämde att mamma skulle gå upp runt 5:30 tror jag. Sen skulle Anna iväg och simma så vi gjorde i ordning oss och det bar iväg till Kungariket Kungsör.

Under tiden som Anna simmade åkte Ebba och jag till Farmor & Farfar i Ekeby där det bjöds på en kopp frukost kaffe, Ebba valde att fördriva tiden med att sova och hon vaknade inte förrän vi hade hämtat Anna och åkt till konsum för att handla.

Sen förtärde vi en enkel men synnerligt god frukost hos morbror/kusin och moster i "Häggen" innan vi skulle fara vidare mot Västerås och Biltema. Moster och morbror/kusin ville också åka till Biltema så vi packade in oss i 2 bilar, då deras rara byracka skulle med (helt underbar hund för övrigt), och det bar av.


Väl på biltema så blev det en hel del som skulle inhandlas även om vi bara åkte dit för att köpa ett väggstativ till TV:n, man kan ju inte bara åka därifrån när det finns så mycket bra och billigt. Vi insåg att vi ska ju faktiskt fixa till i både nya och gamla lägenheten så då passade vi på att köpa lite verktyg och material så som spackel, spackel spadar, slipmateriel och tapetlinjal mm mm. (Passade även på att uppgradera mitt Jigg-förråd + en behändig fiskevåg, det var ju så billigt!!)


Sen åkte vi och åt på Mc Donkan, till Ebba hade vi köpt med en barnmatsburk med dillkött som hon tyckte så mycket om i sina unga dar, men nu tyckte hon att vi kunde stoppa upp den där solen inte skiner, hon ratade den medhavda maten och riktade in sig på mammas spännande låda med sallad och kyckling, den var betydligt mer inbjudande. Sen var hon så gott som nöjd resten av måltiden.


På hemvägen lämnade vi av Anna på sjukhuset (hon skulle jobba), sen åkte jag och Ebba hem, vi valde att slapp lite efter resan, dvs jag slappade lite både för mej och ebba, hon hade ju sovit en jättesväng på morgonen och sen i bilen på vägen hem så hon var pigg som en spigg. Sen tyckte Ebba att jag skulle diska lite så hon kunde skrika eller var det jag som ville diska så att Ebba kunde skrika? Hur som helst så diskade jag och Ebba skrek, men inte mycket eller länge utan mest för att försöka få mej att märka henne, och det lyckades bra. Men mellan krokodil tårarna så sprang hon runt och lekte och sen fick hon ett smörgåsrån så jag kunde diska det sista så vi blev båda väldigt nöjda!

Sen åt vi lite tacos, Ebba älskar all form av plock mat eller ALL mat är ju plock mat för henne, men hon åt bra och länge. Nu leker hon leker hon för fullt och engagerar mej mellan bokstäverna som jag skriver, ett riktigt energiknippe är hon, måste vara från sin mors sida. Jag är ju jätte trött!


Nu hoppas vi på att kvällen fortlöper utan gråt eller liknande saker, hoppas även på att hon får sova hela natten och inte hosta så hon vaknar och sover oroligt.


Allt för nu och troligen också idag!

Ha de gött! © M.Leo


Flytten!

Snart bor vi i Kungsör igen, både skönt men oxå lite tråkigt. Eskilstuna är en mycket fin stad med trevliga människor. Jag tror att Eskilstuna alltid kommer att ligga oss nära om hjärtat då vi fick våran Ebba här. Det är speciellt, första barnet, när värkarna startade, alla vårpromenader (sommar, höst och vinter oxå för den delen) med barnvagnen. Alla hennes små framsteg fram till den hon är i dag, det är lite magiskt på ett vis.

Men jag tror att i längden är valet klokt. Vi har hela släkten där nästan och har mycket lättare att kunna få lite hjälp speciellt när det har varit som det varit nu när Ebba varit sjuk.  Det känns skönt oxå att ha det sociala nätet närmre. Kungsör är oxå fint ,men inte lika smidigt kanske, tänker på affärer och liknande. Vi sa när vi flyttade till Eskilstuna att någon dag kommer vi att komma tillbaka till Kungsör, vi trodde nog inte att det skulle bli så snabbt.

Huvudsaken är att vi får vara tillsammans det är det som betyder något, var vi sen bor det spelar mindre roll.

Här kommer en bild som representerar känslan av Eskilstuna när det varit som bäst. En varm solig dag med man och barn i djurgårdsparken=)
     

Rådis klänning!

den här klänningen fick hon när hon var typ 4 månader av oss, nu börjar den bli i kortaste laget=)

Söndag!

Nu var det ett tag sen jag/vi skrev här. Mycket energi har gått åt till att att hand om lillskruttan. Hon är bättre nu och har klarat av två dagar ensam på dagis redan. Första premiärdagen behövde hon bara vara där tre timmar,jag jobbade kväll så hon började kvart i två=). Dagen efter började hon kvart över 6 stackarn, vi åkte tillsammans och lämnade henne. Det kändes skönt på nå vis var det liksom självklart Magnus och jag och Ebba liksom.hmmm...
Så här ser det ut när man fått äta alldeles själv=)                        Våran alldeles egn Toker                           Så här ser det ut när man ska hålla lillskruttan på bra humör
I fredags fick skruttan sova hos faster Nina. Lite avlastning för mig och Magnus så vi kunde sova lite. Känns så bra att lämna henne där, litar helt och fullt på henne (Nina). Jag kommer ihåg när jag var yngre så sa jag flera gånger tror jag att när jag fick barn så ville jag att de skulle bli som hennes barn. Trevliga och väluppfostrade....alldrig sura eller arga..*harkel* nejdå skitmysiga barn de har hon=).

Idag är tanken att vi ska ge oss iväg till Marieberg i Örebro. Hoppas att det kan bli så. Det som kan hindra är en jäkla pizza som jag åt i fredags...behöver inte säga mer än att de var nog en dålig sådan.

RSS 2.0