AKUTEN!!

Men som tur va var det ingen större fara, utan det var mer att vi ledsnat på att våran lilla fröken skulle vara sjuk utan att vi fick någon förklaring vad det kunde vara!
Hon har som bekant varit sjuk nu i ca 3 veckor med feber av och till. Förra torsdagen fick hon även vinterkräksjukan som grädde på moset! Efter detta trodde vi att det skulle vara över men ICKE!!!

Hennes feber började om denna vecka och har vandrat upp och ner (mest upp) och hon har även kräkts två gånger denna vecka(tisdag och torsdag). Anna ringde vårdcentralen idag för förfrågning och hopp om svar men fick ett bemötande som var lite väl nonchalant. När sjuksystern svarade och Anna förklarade situationen så sa "syrran" att det vore bra om ni kunde komma ner och träffa doktorn men hade inga direkta tider att erbjuda utan gick iväg för att diskutera med läkaren. När hon kom tillbaka fick Anna reda på att sjuksystern inte hade fått tag i någon doktor, så då bad hon Anna att avvakta en dag till!!!! Undrar hur hon fick ihop det när hon ibörja sa att det vore bra om Anna och Ebba kom ner på en gång!!

I vilket fall som helst, ikväll levererade lill-prinsessan en uppsjö av kaskad kräkningar i alla färger och konsistenser, så då beslutade vi (i sammarbete med mormor) att vi skulle åka upp till akuten för att få en konkret rätsida på detta problem!

Efter 3(!!) härliga timmar i skön och mysig sjukhusmiljö med andra patienter i varierande sjukdomstillstånd, kom en försynt och tystlåten herre in i undersökningsrummet, han presenterade sig som doktor! Han talade lungt och stillsamt, tur att anna var med annars hade jag funderat fortfarande på vad han sagt, (lomhörd pga förkylning). Han klämde och kände och petade och lyste och lyssnade på Ebba, hon tittade på honom och undrade "va f*n pysslar du med?"
När den lilla undersökningen var färdig så gick han i lungt gemak bort och spritade händerna som om vi hade ebola! Som tur för honom så hittade han även en flaska ytdesifiktion som han kunde dränka sitt stetoskop i efter att ha lagt det emot Ebbas bringa i ca 10sekunder!!

Förklaring fick vi, nästan, förmodligen håller Ebba på att uppdatera sitt virusskydd och under denna tid så är barn lite snorigare och har ofta feber, inget farligt alltså, en vecka med 39 graders feber är helt normalt (tydligen), Kräkningarna kan beror på en rubbning i tarmfloran efter vinterkräkan och är helt normalt, (tydligen), dvs, våran dotter är sjuk men det är en normal sjukdom och det kan vara jobbigt en tid!

Skönt att få ett konkret utlåtande, och lugna våra sköra nerver, men det är inte lika betryggande att tänka tillbaka på nästa gång man står på alla fyra och torkar uppblött pasta från golvet eller känner en blöt sträng rinna längs med tröjan när man tar upp henne för att trösta henne efter en hostattack med påföljande kräka!

När vi kom hem kvittrade våran lilla sångfågel och det lät inte som om hon hade varit sjuk på ett halvår, men det var nog bara andra eller tredje andningen i trötthet som slog in! Hon fick 2,5ml hostmedicin och sen lades hon in i sin säng och somnade nästan innan huvudet hade landat!! SKÖNT!! Hoppas bara att hon får sova hela natten! Men den historien berättar vi om en annan gång! Go Natt! /M.Leo

Här kommer lite bilder från Akuten!


Trött och grinig, inge pigg ialla fall   Klockan gick inte bakåt precis   Magnus fick tråkigt efter 2timmar!    Magnus fick tråkigt efter 2timmar!    Magnus fick tråkigt efter 2timmar!    Efter 2,5 timmar hade magnus fortfarande tråkigt© M.Leo

Sjuk, sjuk, sjuk!

Det är nu tredje veckan som lillan är sjuk. Började första inskolningsveckan med snorig näsa, hosta och feber. Men eftersom det var så korta dagar på dagis /inskolningen så gick vi i alla fall. Det handlade om 1 1/2 timme. Veckan efter alltså förra veckan var hon feberfri och inte så snorig. Tyvärr fick hon kräksjuka på torsdagen och på lördan kom febern tillbaka. Denna vecka har hon varit feberfri en dag så i morgon ska jag ringa vårdcentralen och fråga om råd. Hoppas den ger med sig snart, skulle vara så skönt om familjen kunde få känna sig frisk igen.

Det blir så stressande när man är orolig för lillskruttan framförallt men även ekonomin med tanke på att vi i maj kommer att få dubbla hyror. Men men det är bara att ta var dag som den kommer. Vi kan inte göra så mycket annat.
Vi får se hur det kommer att funka på dagis på fredag, känns som det var en evighet sen hon var där.

Jaja, vilket uppmuntrande blogginlägg de blev idag då=)
//Anna

Ebba



Skruttan har blivit så stor....tiden går alldeles för fort!

Kräksjuka!

Nu har Ebba skolats in på dagis. Sista dagen var i torsdags då de hade henne från 9:30 till 13:45. Hon åt och sov på dagis. Hon hade somnat i förskolelärarens famn. Vi blev lite förvånade både jag och Magnus, då Ebba inte somnat i våra famnar på länge. Samtidigt så är väl läraren hennes största trygghet där nu=). Efter 45 minuter hade hon vaknat och skrikit så att hon väckt alla andra barnen!! Blev väl ensamt kan jag tro! Inskolningen har gått jättebra och på måndag blir Ebbas riktiga dag på dagis.

Igår kväll när jag kom hem från jobbet var allt som vanligt här hemma. Ebba låg och sov och Magnus satt framför tv´n. Efter en stund hörde vi hur ebba hostade, vilket inte var så ovanligt med tanke på hennes förkylning, men något lät inte som det skulle. Magnus gick in och kom snart ut med en helt nerspydd Ebba. Hon var knappt vaken stackarn. I sängen var de sjöslag, jag tror kräkan var större än henne själv. Man tycker så synd om henne det ser så mkt jobbigare ut för en sån liten människa. Det fortsatte sedan 4 timmar frammåt. Vi tog in henne i våran säng vid ett tiden, då hade hon legat på soffan mellan oss. Vi ville ha henne under uppsikt. När hon kräktes fick hon vatten och sen somnade hon om. Efter en kvart tjugo minuter var det dags igen, kräkas, dricka och somna om osv. Jag fick stanna hemma idag från jobbet för att ta hand om lilla skrutt. Får se om jag oxå blir sjuk. Brukar vara rätt känslig för sånt, Men inget so far!!

I morgon skulle vi ha gått på dop men vi fick ställa in det, vill ju inte smitta lilla Lea och alla andra som är där. Jättesynd, såg fram emot att träffa alla vänner, men men det blir väl fler gånger.

//Anna

Då var det min tur...

Jaha, då har det kommit till krita... Jag(mange) ska lämna våran lilla prinsessa på dagis för första gången under inskolningstiden. Jag har varit med tidigare men har inte varit med om att lämna henne där, idag ska jag tydligen bara lämna henne och sedan gå därifrån för att hitta på något annat under tiden!
Är ändå väldigt övertygad om att allt kommer att gå underbart, allt enligt de uppgifter jag fått av Anna om hur det gått under de tidigare dagarna när Anna och de andra föräldrarna har suttit i ett annat rum meddans barnen har lekt under "fröknarnas" översikt!
Återkommer om resultatet! /M.Leo

Nu har jag lämnat bebban och det gick bra, blev bara en lite tår när jag gick men hon kom snabbt på andra tankar när "fröken" visade på andra saker i rummet! =)  Ska snart hämta henne och då har hon ätit på dagis för första gången, sen bär det av till kungsör och till farmor & farfar där ebba ska vara när pappa jobbar, sen kommer mamma och hämtar henne när hon kommer med tåget efter jobbet!
Återkommer igen med mer resultat! /M.Leo


Nu har det hänt!

Ebba har smittat mig! Snorig och täppt i näsan =/ Idag stannade jag hemma från jobbet för att det kändes för jäkligt. Jobbade första dan igår efter tre veckors mammaledighet. Kändes helt ok, kul! Nåja nog om mig.

Ebba är innte på sin tredje feberfria dag så det värsta är över nu tror vi. Hostar lite fortfarande och är snorig, men det kan ju sitta i ett tag, speciellt nu när det är dagisdags.
Dagis ja, det går jättebra, börjar fatta tycke för fröknarna så öven om det bara är två månader som hon ska gå där så kommer det bli jobbigt att lämna de i alla fall för mig. Nu dag på dagis i morrn, det är så kul o komma dit o se hur våran lilla "ängel" beter sig i grupp=) Men de går bra hittils i alla fall.

Tjing
// Anna
Ebba och jag!

Fredag!

Idag mår skrutan lite bättre inte så mkt hosta o inte så mkt feber. Skönt man blir så orolig ibland, i alla fall jag! Idag tog vi bilen till dagis eftersom vi skulle till moster sen=). Hon fyller år hela 24!!! GRATTIS önskar hela Leo klanen!

På dagis gick jag och Emira ut nästan på en gång. Ebba såg så klart när jag gick och blev lite ledsen en stund.Men fröken tog upp ebba o satte på lite musik sen var allt bra. Jag såg inte Ebba förren 1 och en kvart  timme senare då hade hon både lekt ätit banan o lekt lite till. En lyckad dag!!

Kära syster!

Host och fräs!

Förra veckan var Magnus snorig och febrig. Nu har det gått över till Lillskruttan, snorig och febrig. Hostar gör hon oxå massor, låter riktigt illa. Var till BVC idag för uppföljning på kloss klapp test. Där fick vi även ta en snabbsänka och streptokock prov för att se om skruttan hade nån infektion i kroppen. Ingen infektion!! Men lillan låter ändå förskräckligt. *r det inte bättre till på fredag så ringer jag Vårdcentralen.

Dagis gick riktigt bra idag, hon kände igen sig och började genast leka med alla leksaker. Nyfiken på de andra barnen är hon oxå =). Idag satt jag o de andra föräldrarna kvar i ett av lekrummen medan barnen satt med förknarna i ett annat rum och käkade banan=). Häftigt vad snabbt de vänjer sig=)

// Anna

Dagisdags!

I dag var första inskolningsdagen för lilla Ebba. Hon ska börja på Kälkbacksvägens dagis här i stan! Tråkigt kanske att hon inskolas nu och sen måste flytta på sig i maj men det går säkert bra. När vi kom dit var hon lite avvaktande hon ville gärna vara nära mig och Magnus men efter en stund släppte det och hon var "som vanligt" sprang iväg och utforskade. Vi kom dit kl 9:30 och efter mycket lek o lite banan så var det dags att gå hemmåt igen. Magnus åkte till jobbet och kommer inte hem förren sent ikväll. Så det blir tjejkväll!!
Ebbas nya dagisväska och mockasiner. Hello Kitty såklart!


Igår var vi och tittade på släktens nyaste tillskott!!!
Kenzo heter han och han är en liten kille på 9 veckor.
Blandras är han det är rottweiler, schäfer och lite colli. Så söt så!!


//Anna

Nu är vi här!!

Det tog lite tid men nu är vi här. Vi skriver väl om lite allt möjligt, allt som sker i "våran" värld. Haha. VI är Anna, Magnus(som står för skrivandet) och Ebba, som troligen kommer stå för 90% av innehållet. Hon är ju trots allt det käraste vi har, våran lilla skrutta.!!




Häng med vet ja!!
//Anna

RSS 2.0