AKUTEN!!

Men som tur va var det ingen större fara, utan det var mer att vi ledsnat på att våran lilla fröken skulle vara sjuk utan att vi fick någon förklaring vad det kunde vara!
Hon har som bekant varit sjuk nu i ca 3 veckor med feber av och till. Förra torsdagen fick hon även vinterkräksjukan som grädde på moset! Efter detta trodde vi att det skulle vara över men ICKE!!!

Hennes feber började om denna vecka och har vandrat upp och ner (mest upp) och hon har även kräkts två gånger denna vecka(tisdag och torsdag). Anna ringde vårdcentralen idag för förfrågning och hopp om svar men fick ett bemötande som var lite väl nonchalant. När sjuksystern svarade och Anna förklarade situationen så sa "syrran" att det vore bra om ni kunde komma ner och träffa doktorn men hade inga direkta tider att erbjuda utan gick iväg för att diskutera med läkaren. När hon kom tillbaka fick Anna reda på att sjuksystern inte hade fått tag i någon doktor, så då bad hon Anna att avvakta en dag till!!!! Undrar hur hon fick ihop det när hon ibörja sa att det vore bra om Anna och Ebba kom ner på en gång!!

I vilket fall som helst, ikväll levererade lill-prinsessan en uppsjö av kaskad kräkningar i alla färger och konsistenser, så då beslutade vi (i sammarbete med mormor) att vi skulle åka upp till akuten för att få en konkret rätsida på detta problem!

Efter 3(!!) härliga timmar i skön och mysig sjukhusmiljö med andra patienter i varierande sjukdomstillstånd, kom en försynt och tystlåten herre in i undersökningsrummet, han presenterade sig som doktor! Han talade lungt och stillsamt, tur att anna var med annars hade jag funderat fortfarande på vad han sagt, (lomhörd pga förkylning). Han klämde och kände och petade och lyste och lyssnade på Ebba, hon tittade på honom och undrade "va f*n pysslar du med?"
När den lilla undersökningen var färdig så gick han i lungt gemak bort och spritade händerna som om vi hade ebola! Som tur för honom så hittade han även en flaska ytdesifiktion som han kunde dränka sitt stetoskop i efter att ha lagt det emot Ebbas bringa i ca 10sekunder!!

Förklaring fick vi, nästan, förmodligen håller Ebba på att uppdatera sitt virusskydd och under denna tid så är barn lite snorigare och har ofta feber, inget farligt alltså, en vecka med 39 graders feber är helt normalt (tydligen), Kräkningarna kan beror på en rubbning i tarmfloran efter vinterkräkan och är helt normalt, (tydligen), dvs, våran dotter är sjuk men det är en normal sjukdom och det kan vara jobbigt en tid!

Skönt att få ett konkret utlåtande, och lugna våra sköra nerver, men det är inte lika betryggande att tänka tillbaka på nästa gång man står på alla fyra och torkar uppblött pasta från golvet eller känner en blöt sträng rinna längs med tröjan när man tar upp henne för att trösta henne efter en hostattack med påföljande kräka!

När vi kom hem kvittrade våran lilla sångfågel och det lät inte som om hon hade varit sjuk på ett halvår, men det var nog bara andra eller tredje andningen i trötthet som slog in! Hon fick 2,5ml hostmedicin och sen lades hon in i sin säng och somnade nästan innan huvudet hade landat!! SKÖNT!! Hoppas bara att hon får sova hela natten! Men den historien berättar vi om en annan gång! Go Natt! /M.Leo

Här kommer lite bilder från Akuten!


Trött och grinig, inge pigg ialla fall   Klockan gick inte bakåt precis   Magnus fick tråkigt efter 2timmar!    Magnus fick tråkigt efter 2timmar!    Magnus fick tråkigt efter 2timmar!    Efter 2,5 timmar hade magnus fortfarande tråkigt© M.Leo

Kommentarer
Postat av: Anders o Sofie

Stackars Ebba, hoppas hon blir frisk snart!!! Skönt ni fick en förklaring iaf. Ni får hålla modet uppe o tänka på att det förhoppningsvis snart är över. Vi tänker på er! Kramar från Anders, Sofie o Alva.

2009-02-22 @ 19:46:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0