Prickigt värre!

Denna helg har varit minnesvärd... dock inte utav den goda sorten!
Våran prinsessa har fått vattenkoppor och de har blommat upp som grödor i bördig jord... och i takt med det så har hon haft relativt hög feber som inte har märkts... hur många skulle kunna svansa runt i 140+ blås om man har 39,5grader?  Skulle inte tro det!

Det är samtidigt svårt att få henne att hålla sig still... det är ju varken snällt eller tillåtet att hålla fast, spänna fast eller låsa in barn... trots att de är sjuka!!

Får nu bara hoppas att kulmen har kommit och att prickarnas tid är förbi!

Här kommer några sköna bilder!!
             

Väl mött

M.Leo

En hyllning till min man!

Jag har en sån fantastisk man här hemma, idag när jag kom hem från jobbet började jag må lite krassligt, troligen efterdyningar av influensasprutan, så tog han tag i allt han skötte liten sjuk ebba han lagade mat han städade upp . Dett är i och för sig inget konstigt för så gör han i vanliga fall oxå men det känns väldigt skönt när ens egen ork tryter.

I morgon väntar en VAB dag med lilltjejen, de ringde magnus idag så han fick komma och hämta henne på dagis. i morgon blir det jag som stannar hemma så magnus kan gå och chefa sig på jobbet.

Lillskrutt då jo hon mår ganska skapligt verkar inte haft så mycket feber på eftermiddan så vi håller tummarna allihopa. Halva dagiset har ju varit hemma men trots det och trots att barnen i skolan har jättehög frånvaro så kan det absolut inte vara svininfluensan mena de på. Jag skakar bara på huvudet vad är det de vill mörka?? jaja.
Hoppsan hade 38,9 nu ikvällstemp men då har hon flugit runt som en virvelvind nu ikväll. Nu är det dag att natta liten skrutta!
Den 24 november är vi välkomna att vaccinera lilltjejen på bvc, vi får väl se om hon är "frisk" till dess.

Mina godingar  i våras!


Beslut ska fattas!

När söndagen är slut ska jag ha fatat ett beslut angående vaccin eller inte vaccin! Men det gnager där i bakhuvudet. 
Nu ser jag fram emot en ledig helg med förhoppningsvis inte allt för mycket illamående. Inga planer än förutom att vi ska ut o leta nya vantar till skruttis och hängslen till de för stora termo byxorna...

Höst och influensatider

Idag är det bara några timmar kvar till jag ska vara på jobbet. Grått o trist väder, ebba är lämnad på dagis, och jag sitter ensam här hemma.

Idag går tankarna till bror strand som ligger inlagd på sjukhus med svininfluensan! Fy allt blev så mycket verkligare nu. Själv står jag i valet och kvalet för sprutan.  Det rekomenderas att gravida ska ta den men samtidigt så finns inga kända data gällande biverkningar eller fosterskador (enl läkemedelsverket).Till och med barnmorskan har svårt att rekomendera den utan gav mig ett papper med information från läkemedelsverket.
 Det de vet är att det har gått bra för djuren... osäkert tycker jag. Tar jag vaccinet kan det bli fosterskador (kanske) tar jag det inte så kanske jag får svininfluensan och då kan det bli fosterskador eller så kanske jag blir så sjuk att jag avlider. så vette sjutton hur jag ska göra. Jobbet jag har innebär ju en större risk att jag blir utsatt för smittan.

Ja hösöten börjar gå över i förvinter och alla färger försvinner sakta men säkert. Själv var jag hoss frissan för ungefär en vecka sen oc fick lite färg ilagt. Känns lite uppiggande mitt i allt illamående osv.

Då var det dags igen.

Den 16 oktober visades det ett stort starkt pluss på stickan, och har vi räknat ut detta rätt så blir Ebba storasyster fram till sommaren. Det känns konstigt att vi tre ska bli fyra och att det nu blir en till liten goding som man ska tycka lika mycket ont. När man frågar andra så säger de att det finns ingen botten på hur mycket kärlek en mamma och pappa kan ge och att man älskar alla barn precis lika mycket men på olika sätt=).

Hur har jag mått då? Jo jag har mått illa och kräkts och nu mår jag bara illa det är femte dagen nu utan kräkning=) Vi får se hur det går, det gick över till slut i vecka 16 när jag gick med Ebba så det är bara att vänta och se.

Något annat att se fram emot är resan till ULLARED!!! Den 27 bär det av och då ska det shoppas julklappar.

Annars flyter allt på som vanligt i Leos residense!!
El plusso!

RSS 2.0