Julen!

Då har den efterlängtade julen varit skönt ändå när den är över tycker vi. Ett antal besök, julgrötar och julklappsbyten hann vi med innan det äntligen blev julafton.

Julmys och godisbak med tjejorna luciafirande på dagis  julgröt hos familjen Sundqvist Axelsson alva och ebba leker i alvas fina sängebba ock alva

Julafton spenderades hos svärmor och svärfar i en röd stor stuga ute på landet=). Mysigt. Massor av julklappar har Ebba fått oxå bäst tycker hon nog om våran pratande hund som sjunger och säger ramsor, sen är det nog pottan o vällingen till dockan som hon fick av farmor.
Ebbas juloutfit som mormor sytt.

Sist men inte minst måste vi ju presentera årets gran som jag var ute med syster och ebba en kall dag och högg.


God fortsätning! // Anna

Chall på datorn!

Datorn har inte lyckats hitta nån server trots att det mobila internet funkar så nu har vi varit utan dator ett tag. Man blir lite lätt handikappad. Denna vecka har jag haft semseter och bara varit hemma med lillskruttan min=) Det är så mysigt nu hon pratar och pratar och gosar och gosar en riktigt litet charmtroll. Här omdagen när vi hade lite barnvakt så sa hon -he dåå mamma eskar dig! Mitt hjärta smälte=).
Ebba är inne i nån sorts separationsångest fas inte vällen vad det kunde bero på. Vi frågade henne om hon var rädd att mamma och pappa skulle försvinna om hon somna, då nickade hon och sa mmmm och sen slängde hon armarna runt halsen och sa inte hova mamma!!. Nu har vi legat bredvid sängen ntvå kvällar sen går vi ut när hon somnat och oftast så tar det inte mer än en kvart. Vi tänkte ta bort ena spjälsidan för att se om det blir nån ndring. Hon skulle egentligen få en ny säng men de får vänta några månader till. Fjärde advent idag. Bara fyra dagar kvar till jul. Härligt.
// Anna

2:a Advent... Bak-dag! (deg & kakaform... inget annat)

Idag har det dofta ljuvligt i Leo's residens.. det har bakats flitigt av alla i hushållet!! (dock inte katten men det är nog alla glada över)  Det som stod på dagens bak-lista var pepparkakor i alla möjliga olika former..

 (Haa, det här har jag gjort förut farsan, nu ska du få se på...) Ebba hade redan rutin sen dagis på att baka pepparkakor.

 (Så här ska man göra, trycka hårt så man kommer ner till bords skivan) Tur att den är gedigen och inte ger vika för våra formar

 (Så här ska du göra mamma, och ge mej nu formen så jag för göra färdigt om vi ska bli klara någon gång idag) Det är bara att göra som man blir tillsagd...

 (Inflikat för att bevisa att alla hjälpte till, pappa var tvungen att fjompa sig med att sätta våra bokstäver på hjärtana) vid detta lag var jag ensam vid bordet, så jag kunde göra som jag ville!!

Sen kom Mormor på besök och barnvakta Ebba under tiden jag skjutsade Anna till jobbet och handlade lite i Köping, Senare på kvällen kom Farmor & Farfar och barnvakta lite när jag hämtade Anna...
De blev ju alla bjudna på Ebba-gjorda pepparkakor och kaffe... de tackade, bockade och sa att de var goda... får hoppas att de menade det eftersom snart är jul och tomten vakar extra noga över alla...

Trevlig 2:a Advent på er som läser detta!!

Väl mött

© M.Leo


Fredag!

Förra helgen var vi till Ullared och shit va mycket folk det var, inte så konstigt kanske med tanke på att det var löningshelg. Första advent innebar att fixa lite mysigt här hemma. Nu är de snart dax för andra advent. Tiden går fort=).

Ringde och beställde ultraljudstid i veckan. Det blir den 15 januari. Bara att hoppas allt går bra fram till dess. Nu är det jobb 2 helger framöver sen semester v 51!!!
Härligt när det är på väg att bli jul man blir sprallig och nykär i hela kroppen=). Om 13 dagar så är det 10 år sedan magnus och jag ´träffades=)=).

Sköt om er allesammans.

RSS 2.0