Veem veem, vroom, bruumm

Idag bestämde sig Ebba för att prova pappas nya motocross stövlar!

Jag fick dock hjälpa henne att komma i dem, inte för att de var för trånga utan för att hon inte nådde ner till sulorna utan stödde sig med av blöjan!

              

© M.Leo

Fullspäckad dag!

Denna dag har det varit full fart från morgon till kväll... Morgonen började strax innan kl 7 för Anna eftersom Ebba klev upp då, själv drog jag över tiden med ca 30min eller nått sånt... hehe. (måste låta Anna sova ut nån gång) =/

Anna gick tidigt ut och klippte våran tuja häck, (Thuja occidentalis), då den växt i ojämn takt och nu håller den en jämn höjd över lag. Ebba for runt inne hos mej, där jag halvsov på soffan, och lekte.. till sist vaknade jag till hennes stora förtjusning! (Guu va gött att se det lilla leende ansiktet 5-10cm från näsan när man vaknar) ->Allvarligt!!

Sen var morgonen för hela familjen Leo i full gång.

Vi gick ut och tog en promenad efter frukosten till olika lekplatser som vi passerade på väg upp på byn där vi skulle handla... Ebba stor-trivdes bland gungor, kanor och gunghästar... till sist bar det av mot slut målet: Affären.... då upptäckte Anna och jag (halv-vägs till byn) att båda två hade glömt plånböckerna!!! Det var ju bara att traska hem igen.. denna gång tog vi bilen då vi väntade besök runt lunch och klockan var redan efter 11!!!

Efter shoppingen bar det av hem igen och där tillagade vi en god sommarlunch (sill o potäter), då stod Mormorbror(?!) Arne  med sambo Eva och hennes dotter Julia utanför dörren! Det var besöket vi väntade på! De välkomnades in på kaffe och kaka och storstilad underhållning av Ebba!

Efter en kort husesyn, kaffe mä dopp och en kort blick på min Honda, så skulle Anna skjutsas till jobbet och vi tog adjö till besökarna.

Efter vi lämnat av anna vid sjukhuset i köping(hennes jobb) och gett oss i väg till Eskilstuna så stannade vi snabbt till på OKQ8 och köpte en läskande dryck med tilltugg, då fick vi förfrågan av en äldre man om lift upp till centrala köping eftersom han hade problem med ryggen och inte orkade gå, snälla som vi är skjutsade vi honom såklart och han blev väldans lycklig för det!

Nu åter på väg till Esklistuna för ett 2års kalas hos familjen Sundqvist/Axelsson där Alva var födelsedagsbarnet, väl där gavs det presenter, lektes, kakor och bullar åts med god min för att inte tala om glassen och fruktsalladen!!

Efter kalasandet så åkte Ebba och jag hem till kungsör igen, Ebba somnade i bilen utmattad. Hemma ställdes det fram mat och Ebba väcktes för kvällis. Ett snabbt beslut fattades av fadern i huset och jag fick medhåll av Ebba, beslutet var ett besök på Kungsörs motocross bana, detta pga mitt ny vunna intresse, besöket var väldigt lyckat då ebba var, till synes, överväldigad av alla motocross cyklar och hur fort de körde och hur högt de hoppade... hon pratade konstant, gestikulera vilt med armarna för att visa på vart de åkte och hoppade, hon slängde sig i mina armar framåt och bakåt eftersom det var många som åkte samtidigt och var på flera håll av banan samtidigt... vroom vroom, brum brum var utlåtandet från den yngsta kommentatorn jag tror motocross-världen har haft i historien.

Sen med ett leende på läpparna och stora ögon (på båda två) åkte vi från banan och landade hos farmor och farfar för lite nedvarvning.... trodde jag! Full rulle är väl ordet som kan beskriva Ebba. Hon var högt och lågt.. kliade hunden på magen, klättrade upp i den antika barnstolen, upp på soffan i köket, ner från soffan i köket, ut i hallen, sitta i trappan, in till farfar i vardagsrummet och sen tillbaka ut i köket, hoppandes jämfota... sen upp i barnstolen för en sista kvällsfika (obligatoriskt förekommande i Karlsson's, de äldres, hem)

Till slut bar det av hem till våran (hyfsat) lugna vrå... "kvälls-kiss" på pottan,  tandborstning, nya blöjan på, nappen i, lampan släkt, täcket uppdraget, sov.... eller det sista drar som vanligt ut lite på tiden då det ska drickas vatten några gånger innan man kan sova... "det borde väl mamma och pappa veta"... men det är ju inte lätt att varva ner efter en så händelserik dag!

Nu väntar jag bara på att Anna ska komma hem från jobbet så kan vi alla "ta kväller"....

Lev väl.

© M.Leo

Ebba

Idag har jag jobbat som vanligt... men jag är ju i alla fall ledig i helgen. Veckan har bestått av lek promenader , macdonaldsbesök och bärplockning får vår del, trevligt med lite skogspromenader det verkligen rensar i hjärnan. Vi hittade till och med lite svamp=)

Ja Ebba gjorde i veckan premiär på macdonalds med happy meal o hela köret=)
Gillade hon det....javisst! Inte hamburgaren men pommes fritsen och morötterna och mjälken var ....ahhummm!


Ebba är innen i en så härlig period just nu..pratar o skrattar för sig själv..
Idag fick ebba smaka glass av oss vilket hon gillade skarpt.denna bild får tala för sig själv=)

FY VAD LIVET ÄR ORÄTTVIST!

Fick ikväll reda på att en efterlängtad liten bäbis kom till världen för att sedan lämna den igen. Lungorna kollapsade kort efter förlossningen och det fanns inget att göra. Alla mina tankar går till Hanna och Johnny. Ett ljus kommer att stå tänt i Leos hus ikväll.

Efter beskedet höll jag om min egen lilla skrutta länge...minnena efter min egen förlossning är fortfarande färska det skulle lika gärna kunnat vara nån vecka sen jag födde känns de som ibland. Ebba är ett och ett halvt år redan och när jag höll om henne och berättade hur mycket jag älskar henne så tittade hon först på tårarna jag hade i ögonen sedan klappade hon mig på båda kinderna, hon förstod att mamma var ledsen.

 Bilden visar en nyfödd Ebba Leo, 1.5år sedan!


Update!

Nu var det ett tag sen igen som denna blogg blev uppdaterad. Mycket som ska hinnas med, dagarna går för fort. Jag har hunnit med min enda semestervecka för denna sommar. Så går det när man byter arbetsplats mitt i sommarn.
Ebba har semester nu med Magnus, lite tråkigt att gå till jobbet när de är hemma men men, det blir fler sommrar=).
Jag jobbar ju bara två helger denna sommar så vi ses ju då=).

Ja livet flyter på, vi har kommit tillrätta i huset, hunnit med två vändor till Parken Zoo. Jag har varit på möhippa. Vi skulle ha åkt till Skansen men det blev så tråkigt väder så vi stannade hemma. Trädgården blommar och blommar över jordgubbar har vi massor av fast de är  småsniglar som käkar av de jäkla skit. Vi som satte upp nät så inte skatorna skulle ta de.=)

ja bilderna får tala för sig.
Lek hos famor!Parken Zoo
Klättrar i en trädstock på parken zoo.Badbruden!
våra fina liljorCoolingen!Nya rutchkanan är jättrolig!

En bild från midsommar!


RSS 2.0