The Pottan!! The myth, the legend and the truth

Ebba har bestigit tronen av plast.... den berömda vägen bort från instängd skrynkel-rumpa...

I en vecka och en dag har Ebba, i samband med tandborstning och nattning, gått och satts sig på pottan (utan blöja alltså) och uträttat sin behov. Hon har även vaknat nästan helt torr två mornar och då fått suttit på pottan för morgonpinken. Det är en lång väg att vandra innan vi vågar släppa dagblöjan och framförallt nattblöjan. Men hon är så duktig att man kan fälla en tår.



Nu i allt hurrande och jublande så har man trampat på en törnetagg - I dag (söndag) har lillfröken kexat, rävat, hulkat, mm sen kl 05.00 imorse, vi är lite osäkra på orsaken, det kan vara värme och sol, mat eller dryck men troligast Callici (vinterkräksjuka, mitt i sommarn!! - jävla miljöomställning) så nu blir det till att vara hemma för unga damen några dagar, för att se efter dottern alltså!

Det sköna är att nu ikväll så har Ebba fått behålla allt hon har ätit och druckit, en bit bröd och en skvätt vatten, men iallafall. Otäckt att se en så liten person falla ur under bara en dag.... trodde inte hon kunde bli mindre men hon ser så otroligt ynklig ut när hon kurar ihop sig på en av prydnads-kuddarna och somnar.

Nu ikväll så tog vi ut Ebba och rastade henne för att få i lite frisk luft och blåsa undan lite kräkarom! Vi åkte ner till den lokala lagunen, Skillingeudd.

        


Ebba blev överlycklig när hon hittade vattenruschekanan, men vi övertygade henne om att hon var lite för liten för den.
Vad tycker ni?


3 veckor!

Nu har vi bott i Kungsör i tre veckor redan. Allt känns och är jättebra, Ebba trivs på dagis och vi börjar få riktigt ordning här hemma. I morgon ska farmor ta hand om Ebba redan klockan 7 på morgonen så jag och Magnus kan tapetsera det sista rummet. På tal om atttapetsera....Ebba hjälpte till när vi tapetserade om i köket, rätt som det är står hon med en fot i tapetklister burken=) 


Mycket besök har vi haft oxå! Några av stammisarna är min kära syster och hennes sambo! Alltid lika välkomna förstås. Våra goda vänner Anders&Sofie har oxå varit förbi med sin lilla Alva!!
Busfröt Alva

Daniel och Karolina har oxå varit här. Det skiljer bara 12 dagar mellan deras dotter Melba och Ebba. Det är så roligt o se hur de leker och kommunicerar.  Det var så sött när Melba skulle både pussas och kramasmed Ebba. Ebba var lite svårflörtad men hajade snart det hela=)      

Nu är det inte lång tid kvar innan jag börjar på riktigt i Köping=). Känns spännande att göra något annat. Tre veckor tror jag att det handlar om som jag är kvar i Eskiltuna.

Sköt om er alla, tänker speciellt på lilla Lea idag som kämpar mot en urinvägsinfektion lillskruttan! 
     

Stormtrivs!

Ja verkligen, kan aldrig mer tänka mig att bo i en liten lägenhet, möjligtvis när vi blir gamla och gråa=)

Ebba trivs jättebra på nya dagiset! Vinkar direkt hon kommer innanför dörren! Men lika glad att se oss när vi kommer och ska hämta henne, hon vet inte riktigt hur snabbt hon ska ta sig fram för att kramas lite med mamma eller pappa=). Underbar känsla!!
Jag har varit fyra dagar på nya jobbet för lite inskolning, först känndes de jobbigt med tanke på alla pappersjournaler och deras  arbetssätt som är annorlunda mot de jag jobbar nu, men allt eftersom dagarna gick så kändes det mycket bättre- Det blir nog bra de!

Dålig uppdatering men ändå uppdatering!
//Anna 


På plats!

Nu har vi bott i nya hemmet i snart en vecka, det mesta börjar komma på plats men det saknas tapeter fortfarande eller ja snygga tapeter..de kommer troligtvis idag eller i morgon. Ebba har inskolats på dagis denna vecka, det har gått kanonbra. Jag tror inte hon har hunnit reflektera så mycket över att det är ett nytt ställe. De använder sig av en lite annorlunda inskolningsmetod, mer intensivt en hel vecka å idag är första dagen som hon är ensam från halv 8 till ca 13.15.
Måste nog säga att jag gillar det här dagiset bättre, många lokaler att vara i och fin utegård, sen kan det ju vara för att gruppen är inriktad 1-3 eller att det är en grupp på 15 isf 19, men jag tror nog att det beror på personal och miljö=).

Ja lägenheten, är ju ingen lägenhet det har nu sjunkit in att det faktiskt är en bit hus som vi bor i och att det känns helt rätt både magnus och jag stormtrivs, ebba är glad för hon har mer yta att springa omkring och busa på.

Trädgård har vi oxå=), vi har fejat lite på baksidan med att flytta en stor buske så det saknas en bit gräs men vi har sått nytt och hoppas att de ska komma nuuu helst=).

Alla är hjärtligt välkomna att hälsa på, vi har semseter denna vecka och inget inplanerat så ring=)
//Anna

RSS 2.0