Höstväder

Denna vecka har det väl varit riktigt höstväder. Svinkallt och blåsigt men fint=). Här hemma planeras för dop den 10 oktober ska det döpas barn. Lovisa kommer även hon att få döpas hemma i farmor och farfars trädgård. Men eftersom det är HÖST och kallt så ska vi sedan samlas i en lokal för "dopfikat". När Ebba döptes i augusti 08 så var vi allesammans i ett partytält. Men nu blir det för kallt. Både jag och magnus kände att kyrkan känns för opersonlig och sen är de ju lite skoj att tjeerna får döpas på samma ställe=).

Dopklänningen som Lovisa ska ha är 65 år gammal och skulle vi vänta tilll det blev lite varmare, typ maj så skulle hon nog inte kunna ha den. Ebba hade samma dopklänning så de är lite speciellt. Det är min farmor som sydde den när hon var 13 år=).
Dopet kommer vara något improviserat då vi inte har tillgång till lokalen innan men det blir nog bra det oxå=)
Lilla Ebba=)

3 månader!

Tiden går så otroligt fort här hemma. Tycker inte det var särskilt längesedan vi kom hem från BB. Men det är 3 månader nu.
 Lovisa fick sprutan igår. Tur att man har varit med en gång förrut för de skriken var hjärtskärande och blicken jag fick av henne med darrande underläpp var inte rar i en mammas hjärta.

Ebba fick vi åka in med akut i fredags kväll. Hon hade haft ca 40 graders feber hela dagen och när
jag tittade ner i halsen på henne så var det stora variga sår. Det visade sig vara halsfluss och vi åkte hem med pencillin samma kväll. Hon var snart tillbaka i form. Något prickig troligtvis av pencillinet men glad och vild som vanligt.
 Ebba blir mer och mer storasyster för varje dag. När hon ser kort på datorn så utbrister hon "mamma titta min ollisa titta mamma.." Hon byter blöja och kramas o pussas dagligen. Något mammigare har hon dock blivt och tycker att Lovisa visst kan ligga på golvet (trots skrik) för att Ebba vill göra något själv med mamma=).

 Vad gör vi om dagarna då?? Ja vardagar måndag till torsdag går Ebba på dagis mellan 8-11. Då brukar Lovan och jag antingen ta en promenad eller gå hem och sova en skvätt. Sen är det fullt ös hela eftermiddagen. Det ska lagas mat och lekas och pysslas. Då och då knallar vi iväg till farmor och farfar. Tänkte jag skulle ta med tjejerna o shoppa nån dag men samtidigt är inte den tanken så lockande på grund av att ebba är mer högt än lågt, det finns så mycket bus i den lilla tjejen,haha!!
 det närmsta shopping som nu blir av är en tur upp på byn och konsum=)En rund liten goding i Ebbas knä! Liten Ebba poserar framför kameran Tadaa!!
 Babygymmet är mycket uppskattat, speciellt nu när man kan ta tag i saker och tforska de på egen hand=)
//Anna

RSS 2.0