En härlig helg!

Det har varit en underbar helg för familjen Leo. Man kan säga att den började i fredags, iaf för Ebba och mej, då åkte vi och besökte farmor och farfar. Dit skulle Ebba kunna åka så gott som varje dag i veckan om man frågar henne, det svaret är nästan lika säkert som att hon vill ha pannkaka till mat om man frågar vad hon vill äta. Där tillbringade vi nästan hela fredagen, sen åkte jag och hämtade Anna och sen lämnades hon av hos frisören för en stunds styling. Sen hämtade vi ebba i ekeby och for hem till katten för kvällen.

I lördags tog vi en tur in till Eskilstuna och gick runt och kollade lite i affärer, där träffade vi Daniel och Martina som också tog en tur i centrum. Senare på kvällen åkte vi till Valskog och hälsade på både mormor och moster och Mattis. Hos mormor åt vi semlor och lämnade tillbaka mormors stationära dator som vi fått låna innan vi fick igång våran egna bärbara! Sen gick vi över till moster Fia och Mattis där vi åt kvällsmat som fixades på det snabba sättet... =)

Söndagen började i lugnt tempo och vi funderade på att åka in till ikea, vi frågade om faster Nina och barnen ville följa med men de valde att stanna hemma och erbjöd sig att passa Ebba och det passade henne bra eftersom hon hade pratat om Nisse och Tuva så mycket på sista tiden, så hon blev riktigt nöjd. Inne på Ikea så var det inte så mycket folk som tur var, vi köpte lite heminredning och 2 bokhyllor till Ebbas böcker, vi köpte även en liten lampa som tack för hjälpen till faster Nina. Sen åkte vi till Toy's R Us och strosade runt lite därinne, de hade lager utförsäljning så allt hade PangPriser! Vi köpte en självlysande Care Bear till Ebba, några pennor och sudd till Tuva och lite godis till Nisse. Alla blev nöjda! 

Sen bar det av hemmåt, klockan var strax innan 13 så allt hade gått smidigt som bara den, hemma igen bjöds vi på lunch av faster nina med familj, tack och bock!

Nu har kvällen försvunnit och natten är över oss, vi ligger och kollar Johan Falk i sovrummet och lill-skruttan sover gott i sin egna säng, det ända hon säger efter vi läst klart är: Mamma, pappa rummet brevid? När vi säger att det stämmer så kan hon somna utan några större problem. Det känns otroligt skönt att hon ska slippa stört gråta sig till sömns som det var tidigare.

Nu väntar en hel arbetsvecka för oss alla, värst för anna som bara är ledig på fredag. Vi laddar även för 3 födelsedagar i slutet av vecka, 2 är våra och den 3e är min äldsta storebror!

Väl mött.
M.Leo

Dagarna går fort!

Nu har vi äntligen fixat med laptoppen så nu kan vi lämna tillbaka den stationära datorn till mamma. För en vecka sen ungefär var vi på ultraljudet. Kändes skönt att se att det faktiskt fanns nåt därinne och att det var välskapt. Är beräknad till den 20 juni. Kommer att få åka tillbaka i v 32 för att se hur moderkakan ligger för den låg så långt bak och eftersom jag är rund var det svårt att se. Risken finns att den ligger för utgången och då blir det snitt.

Underverket!!!
      
Nu längtar vi bara efter att det ska synas ordentligt att man e gravid och inte bara gått upp i vikt
Känner sparkar varje kväll när jag lagt mig i sängen bara några än så länge men men.
// Anna

Febrig lillskrutt!

I dag är jag hemma med skruttan hon vaknade 2 i natt med hög feber snorig och dan. Eftersom Magnus jobbar över så är jag hemma. Trots feber och så är Ebba skapligt pigg men jag sa till dagis att hon blir hemma i alla fall idag och i morgon. Hon har klarat sig bra från sjukdom ändå §nu ett tag.

§

Fick indirekta order av mannen att uppdatera och summera Ebbas födelsedagspresenter. Följande saker leker lillskruttan med här hemma nu:

Spis med ljud och ljus
Leklera set
Klänning
Pärlkitt med stora pärlor
En lilla My dress
Kostol
Pussel*2
Doktor set
Hink med matdelar i plast
Dammsugare
Elgitar
Docksäng
Filt och kudde till docksängen
Docka
Skärbräda med grönsaker
Pussel klossar

Alldelses för mycket saker =)
//Anna

Födelsedagskalas!

Nu har det varit kalas i dagarna 3!!! Dessa har vi genomlevt (överlevt) med stor glädje och knappt besvär!

Ebba njöt i fulla drag och undrade om och när tomten skulle komma med paketen!!
Av oss fick hon en spis som föll henne helt i smaken och det har bakats och lagats mat hela helgen!




Det hela började på torsdagen , ebbas faktiska födelsedag, med att Cissi, Lea, mormor, moster, morbror/kusin, farmor och farfar kom på besök med paket i högsta hugg... vilket välkomnades med öppna armar och hembakat av den gudomlige modern!
       En puss någon?


Fredagen följde på med dubbel besök från den stora staden (E-tuna)
Då kom Alvas och Melbas familjer på kalas med paket till Ebbisen, de bjöds på tacos kvällen till ära.

        

Sen på lördagen kom resten av släkten och några vänner... men därifrån har vi ej några bilder att lägga upp för tillfället men tackar ödmjukast ändå och hoppas att det går bra!

Vad Ebba fick mer i present kommer säkert upp i nästkommande inlägg... nu är jag trött! Go natt!

Väl mött
©M.Leo

Dan före dan!

Japp i morgon är det Ebbas födelsedag..hela dagen=). Idag har vi ägnat oss åt att städa lite och bakat lite. Måste då tillägga att baka är det tråkigaste jag vet och det märktes på resultaten oxå=) En halv plåt kakor...sönderbrända, den andra plåten kakor skulle vara längder som man skär i snittar men det blev en hel plåt full med kaka för allt smälte ihop men de blev inge fel på smaken i alla fall.
 Ebba i bakartagen=).
Efter en stund skulle hon ner på golvet o leka och rätt som det är så ligger hon så här.."-ebba hvila" säger hon

Tänk vad tiden går fort jag tyckte nyss hon fyllde 1 år och nu  blir hon 2, trotsig till tusen och ska vara med överallt men härligare för varje dag!


Snart är hon tonåring och tycker att mamma och pappa bara tjatar och gnäller, men till dess så kan man ju alltid låna mammas grejor eller vad säger ni om det här! TOKUNGE med glimten i ögat!
// Anna

Nytt år!

Då har vi lämnat 2009 bakom oss för att tåga in i ett nytt decenium. Gårdagen spenderades först på jobbet, gick hem ca klockan tre och då var det dags att äka och handla för trerätters middagen som vi skulle bjuda svärföräldrarna på.
På menyn stod:

Förätt
Skagen fyllda croustader med dill
Huvudrätt
Mörad fläskytterfile och potatisgratäng med fräsch grönsallad
Efterrätt
Chokladpudding med citronfromage och hallon 



När gästerna gått hem efter ca 22.00 var vi alla jätte trötta. Vi gjorde oss iordning för natten och myste i våran säng framför TV:n. Klockan gick sakta och jag slummrade till några gånger men somnade aldrig riktigt ordentligt, Ebba var vaken och härjade och for runt, när klockan blev 00.00 så tittade vi på raketerna genom fönstret och hade första parket. Ebba var mycket imponerad, "kolla aketerna", när raketerna började avta så gick vi och la oss och somnade direkt.

Ny väntar 2010 med förhoppningsvis en ny familjemedlem!!!
Gott nytt år på er alla!
// Anna


RSS 2.0