Crossolyckan!

En vanlig torsdagmorgon, Magnus och jag gick upp lite tidigare så vi kunde äta en ordentlig frukost innan jobbet. Sedan väckte vi lillskrittan som skulle till dagis. Vi tjafsade lite, Magnus var ivrig att komma iväg efter jobbet och jag ville bara träffa ebba efter jobbet i alla fall.

Dagen flöt på bra och likaså på magnus jobb. Jag hämtade upp magnus på jobbet och vi fortsatte hem, jag var stressad för jag ville krama och leka med ebba så fort som möjligt. Vi åkte ut till farmor och farfar och magnus fortsatte till Sören för att hämta hästtrailern som vi använder för att transportera crossen.

När magnus kom tillbaka ut till farmor och farfar säger han-"jag ska nog inte åka idag, höll på att köra in draget i bilen " Till handlingen hör att sist det hände så vurpade magnus på lilla banan.

Vi åkte ut till Gröndal för att möta upp med daniel som kommit ut för att titta. Magnus ger sig av på premiärvarvet. Det går skapligt, får till några hopp och fortsätter sedan, efter fjärde varvet och en bit in på femte åker han förbi daniel och mig allt ser ut som vanligt när vi plötsligt hör honom gasa till och drar snabbt iväg och upp för ett gupp som ej hör till banan hoppar cirka 3-4 meter och faller ner mot marken ca 2,5-3 meter ner i en sandhög som lyckligtvis ligger där  resten av platsen är bara en enda stor grusparkering. Daniel och jag springer efter då vi förstod att det ej var ett planerat hopp. vi ser magnus ligga på rygg och han jämrar sig över ryggslutet.
Ambulans tillkallas och de är snart på plats. Litet traumalarm rapporteras in till akuten och jag kör efter i vår bil. Magnus bror kenneth tar han om hästtransporten som står kvar på banan. Ca fem timmar senare åker vi hem med beskedet om att magnus har en fraktur i ryggen.

Dan därpå klagar magnus över sitt knä som är rejält svullet. Efter ett besök ner på vårdcentralen åker magnus och storasyster nina in till västerås och blir sittandes... själv åker jag och jobbar. Efter åtskilliga timmar på akuten i V-ås får magnus ytterliggare ett besked om en frktur men denna satt i knät. Veckan efter ska han få en syncro som ska förhindra rörelser i knät. Denna har han fått idag.

Jag är så glad över att det fanns en skyddande ängel den dan, tänk vad som kunde ha hänt!
//Anna 


Hej Bloggen!

Humm jag undrar när jag ska få in rutinen att uppdatera bloggen lite oftare=) Kanske aldrig men man får väl vara glad att man kommer ihåg den emellanåt då=).
Magnus har ett nyvunnet intresse och på torsdag ska han avancera lite=) dvs åka på en riktig bana. Den ligger strax utanför eskilstuna och på torsdag är det alltså dax. Det roliga är att det går bättre och bättre för varje gång som han ger sig upp på den där crossen. Han lyckas få till några hopp då och då.
Ebba får bli kvar hemma då så hon får gå o lägga sig ordentligt och så.

Nyligen fick vi veta att våra vänner ska få tillökning. Det tycker vi är jättekul...vi går ju själva i bebistankar så då är det alltid roligt att höra om andras tankar och planer =).

Själv har jag kommit in mig på nya jobbet nu, är dock inne en mycket tung period nu..ni som vet vad jag talar om så av 30 inneliggande patienter är ca 17 helskötningar på ca 10 personal=). Men men det lättar nog snart. Arbetskamraterna är trevlig och vi hinner skratta mellan varven i alla fall=) Nu väntar, efter en dags ledighet 5 dagar över helg, det känns något mastigt men jag ska väl klara av det oxå. Tråkigt för familjen bara..för jag menar vem vill vara utan mig=).
 Jag och Ebba fjantar oss framför mobilen  Ebba åker karusell på tuna park!
 Magnus mitt i ett hopp!!

/ Anna

RSS 2.0