Go Fredag!

Våren är äntligen här!! Häromdagen var vi ute på promenad och där var de, de små gula, som Ebba har längtat efter. Tussilago!!!- Mamma när det kommer blommor då ska jag plocka de till dig för du är så snäll- den har hon kört med sen i januari=).
Dagen idag har inneburit jobb, jobb, jobb=) Jag stack mitt första barn idag=) Det gick bra. jag har ju funderat lite på hur det kommer kännas men kändes helt ok=) Barnet var endast 2 veckor gammal....
Tjejerna var idag återigen på dagis. Det märktes tydligt när jag hämtade de inte Ebba så mycket men lovisa var jättetrött och jätteledsen när vi kom hem. Så svårt när de ej kan uttrycka sig ordentligt!
Nu väntar en ledig helg och det känns helt ljuvligt!!
Kram o Hej!
//Anna

Uppdatering

Det går helt ok med inskolningen. Jobbade 2 16-01 pass i helgen så lite trött är man. Har varit ledig idag och
Lovisa är inne på fjärde dygnet med hög feber. Skruttlisa hoppas det går över snart.  Har haft systra mi här idag för att avlasta lite tjejerna skulle egentligen varit på dagis så jag kunde sova lite men är man sjuk så är man.(Lovisa alltså) Själv har jag fått en ögoninflammation så typiskt!
Jaja nog tjatat!
//Anna

SMS-inlägg

2012-03-08-112 (MMS)


Ledig dag!

Fredag och ledig=). Dagen har spenderats ute i trädgården för att röjja undan lite höstrester och få fram lite vårkänsla, det går sådär lite halvbra när tjälen ligger kvar i marken=)
Tjejerna lekte i sandlådan och gungade och grävde och skrattade. Så härligt att se att de kommer så bra överrens. Knappt nå tjafs alls, självklart kommer det stunder när de inte kan samsas om nån leksak eller så men i 9 fall av 10 är de gulliga med varandra.
Ebba klättrade i äppelträdet. Det är inte alltid som det går så bra =).
Inskolningen går bra, känner mig dock väldigt tafatt och novis och den känslan är så obekväm när man är van att ha koll på läget och kunna leda och organisera som man vill. Lite osäker på vad jag får göra och hur jag ska kunna visa initiativ. Men men det har bara gått en vecka totalt i dagar. känner stundtals att man behöver en NY PÅ JOBBET! skylt men det skulle troligtvis skrämma bort patienterna=).  Fick vara med på barn härom kvällen mycket intressant, först var det en konstig känsla när det var barn i tjejernas ålder men mest intressant, fick en hel del tips och råd från min kollega om hur provtagning går till osv.
Ikväll åker Magnus på konsert, Hammerfall, han fick biljetter av kompisligan när han fyllde 30 och nu är det dags. Tjejerna och jag stannar hemma o myspyser. eventuellt kommer systeryster på besök...hoppas=).
Trevlig Fredag!

Kul med nya grejer i lek parken!

2012-03-05-090 (MMS)

Kul med nya grejer i lek parken!


SMS-inlägg

2012-02-27-081 (MMS)


Härliga vårdag!

Efter en vecka full av förväntan och nya intryck har jag nu en ledig helg. Dagen inleddes med familjegympa, Ebba far fram som en virvelvind så det gäller att hålla jämna steg!
Resten av dagen har vi varit utomhus. Det fanns två stora rishögar när vi flyttade in i huset som vi länge tänkt ta bort. Men nu har vi som sagt fått arslet ur och dessutom bidragit till samhällets årliga majbrasa=) Vi grillade korv på gården i solen tillsammans med svärmor och svärfar=)
På eftermiddagen har Ebba lekt med grannflickan Ines. De lekte länge idag och de båda verkade ha jätteku,l många skratt!
Ja. i torsdags började jag jobba på akuten i Eskilstuna. Nervös var jag!!! dagen inleddes med genomgång av RETTS triagesystemet som börjar gälla fullt ut på måndag. Sedan genomgång av journalsystemet. jag blev positivt överraskad när jag kände igen mycket mer än vad jag kom ihåg eller hur man nu säger det. Visst finns det saker jag måste fråga om men ändå=), Dagen avslutades med att jag presenterade mig för min handledare som för övrigt gick i samma klass på sköterskeprogrammet. Tillsammans gick vi in för att assistera kirurgdr med en suturering. När vi kom in stod även 4 poliser där på grund av att patienten varit våldsam i ett gripande. Kände först ett hoppsan men intalade mig sedan för att...ja det är väl så här det kommer att vara nu=) I LIKE!!! Har förstås mycket att lära men så länge man tycker det är kul och man utvecklas så är jag nöjd=)
//Anna

RSS 2.0