Julen 2010

Dopparedagen inleddes med lite paketöppning och fix inför den tidiga grötfrukosten. En liten tradition från min sida där vi träffas min morbror, mamma och syster med familjer för att äta gröt och skinkmacka på morgonen.

Efter att alla åkt hem så gjorde vi oss i ordning för att åka hem till Farmor där övriga släkten var. Där åts det jullunch tittades på kalle anka ochsen kom tomten på besök.

När tomten kom kunde man se hans lyckta och skymten av den röda rocken länge och långt ner på vägen upp mot farmors hus. Ebba och kusin Tuva var alldeles uppspelta och skyndade sig till dörren när tomten knackade på. I år var Ebba inte rädd för tomten. Jätteskönt tyckte vi=) Lovan sa inte så mycket hon heller.
Ebba har ju sedan den 19 oktober varit nappfri så hennes mission var att lämna napparna till tomtebäbisarna och det gjorde hon, med lite stöd från pappa. sen var det dax för tomten att gå vidare han hade ju så många fler barn att lämna klapparna till. (Tack Sören för inlevelsen=)!)
Jättelyckat var det!!
Julafton över huvudtaget var jättemysig vi lämnade farmor och farfar ungefär vid halv sju tiden. Då skjutsade vi hem mormor som oxå hade vartit med och firat. Precis när mormor gått ur bilen kräks ebba upp hela julaftonens intag. Sen fortsatte det i nio timmar skönt flr henne var väl att hon sov mellan kräkningarna och nästa morgon var hon precis som vanligt igen full med energi och fart=). Jag väntade på att det skulle drabba mig oxå men än så länge ingenting. *peppar peppar*.
Juldagen spenderades hemma med lek och mys, magnus var och jobbade en sväng och kom sen hem och lagade älgentrecot med potaisklyftor och mustig champinjonsås..MYcKeT GoTt var det=). annandagen var lugn på eftermiddagen åkte vi in till Tuna park för att titta lite på mellandagsrean, det resulterade i tre tröjor åt mig en fleece en ziptröja och en svart långtröja från gina.

Det var våran jul som vi ändå tycker var ganska lyckad!!!
Det blev dåligt med bilder tagna då vår kamera strejkade ordentligt men här kommer en bild på den Riktiga tomten=)

God fortsättning önskar familjen Leo


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0